Изкуственият интелект в подкрепа на лицата с несъответстващ образователен статус при търсенето на достъп до пазара на труда

Регионалният център за професионално обучение и образование към Търговско-промишлена палата - Благоевград е партньор по проект „Мост за преодоляване на различията - Изкуственият интелект като универсален инструмент за сравнителен анализ в подкрепа и на лицата с несъответстващ  образователен статус, при търсенето на достъп до пазара на труда“.

 

Накратко за проекта - защо се разработва
Пазарът на труда непрекъснато се развива. Конкретните професии, умения, компетенции и квалификации, от които хората се нуждаят, се променят с времето. За да се справим с това, ефективната и интелигентна комуникация и обмен на информация между пазара на труда и сектора на образованието и обучението са жизненоважни.

От друга страна, и от гледна точка на индивида (търсещия работа), особено на по-малко привилегированите, има нужда от подходи, които съчетават практически инструменти с мотивация и наставническа подкрепа, тъй като съпоставянето на уменията не е достатъчно и изграждането на умения също е от особена важност.

Постигнатото дотук
За постигането на целите на проекта през първата година от изпълнението ТПП – Благоевград осъществи проучване на съществуващите платформи на местно и международно равнище с цел да се предостави по-комплексна информация и възможности за консултации в едно общо виртуално пространство. Визира се триъгълника – търсещи и предлагащи работа и възможностите за квалификация, преквалификация и обучение, консултации. Общата проектна интерактивна платформа е в процес на изграждане - готова е функционално в работен вариант.

Разработването на специфични за нуждите на целевите групи обучителни модули също е заложено – базирано на събраната информация по време на проучвателната фаза.

Партньорство по проекта
Международен Гръцки Университет, Солун, Гърция – координатор на проекта;

Партньори: MY COMPANY PROJECTS O.E., Гърция; Университет - Крайова, Румъния; Регионален център за професионално обучение и образование към ТПП -  Благоевград.

Териториален обхват проекта: Гърция, Румъния, България. Разширен целеви териториален обхват – страните от Европейския съюз и други.

За контакти:  Татяна Куколева, зав. отдел и проектен координатор, e-mail:Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.


© 2023 ТПП. All Rights Reserved. Powered by BAMO