Европейски фонд за отбрана

Европейският фонд за отбрана е ключова инициатива на Комисията за подкрепа чрез бюджета на ЕС на съвместни научни изследвания и развитие на способности в областта на отбраната.

По линия на следващата многогодишна финансова рамка на Съюза (2021—2027 г.) фондът ще оказва финансова помощ на консорциуми от дружества от различни държави членки, които осъществяват съвместни научни изследвания и разработват способности и технологии в областта на отбраната. Фондът включва и механизми за стимулиране на отварянето на веригите на доставки.

Уебсайт на програмата

Времетраене на програмата

2021—2027 г.

Водеща генерална дирекция

Отбранителна промишленост и космическо пространство

Предшестваща програма

Европейската програма за промишлено развитие в областта на отбраната (EDIDP)

Възможности за финансиране: https://ec.europa.eu/info/funding-tenders/find-funding/eu-funding-programmes/european-defence-fund_bg


Възгледите и мненията, изразени тук, принадлежат изцяло на техните автори и не отразяват официалната позиция на Европейската комисия. Европейската комисия не може да гарантира точността на информацията, съдържаща се в тях. Нито Комисията, нито което и да е лице, действащо от името на Комисията, носят отговорност за съдържанието или информацията, публикувана тук.


© 2024 ТПП. All Rights Reserved. Powered by BAMO